Συνέντευξη στην espesso

4-removebg-preview(1)

1-Πείτε μου πως πήρατε την απόφαση να κάνετε πράξη το κίνημα φτωχών Ελλάδος

Δημιουργήθηκε έτσι μια ανάγκη μέσα στην σκέψη μου, βλέποντας όλη αυτήν την επαναλαμβανόμενη – τα ίδια και τα ίδια- δήθεν πολιτική αντιπαράθεση σε επίπεδο κομμάτων και μάλιστα αρχηγών κομμάτων, τακτική τόσο ξεπερασμένη[ οι καλοί ,οι διεφθαρμένοι, οι λιγότερο ψεύτες, αυτοί που ενδιαφέρονται περισσότερο για το λαό!.. κλπ κλπ.. Ενα παιχνίδι που παίζεται εδώ και χρόνια στην οθόνη ενός κοινοβουλίου, [αστικού κοινοβουλίου] που εναλλάσσει τους πρωταγωνιστές αλλά οι ρόλοι παραμένουν οι ίδιοι, η αναξιοπρέπεια η ίδια, η αναξιοπιστία η ίδια!… κι έναν λαό να μετέχει μια μέρα, την μέρα των εκλογών, πληροφορούμενος συνήθως κακώς από τα γνωστά μέσα πληροφόρησης της στρατευμένης με τον έναν ‘η με τον άλλον κομματάρχη και απέχει την υπόλοιπη τετραετία! Το Κ.Φ.Ε, το Κίνημα Φτωχών Ελλάδας είναι μια άμεση έκφραση Δημοκρατίας, Συμμετοχικής Δημοκρατίας που δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι συνάνθρωποί μας, που δεν έχουν τίποτα, δεν έχουν να χάσουν τίποτα, και όσοι έχουν κάτι δεν τους φτάνει για να ζήσουν αξιοπρεπώς, δηλαδή το 90% των Ελλήνων. Η συνυπεύθυνη αυτή συμμετοχική συμπόρευση αποτελεί όχι εύκολη υπόθεση, αλλά αν επιτευχτεί θα είναι ότι πιο δίκαιο, Ανθρωποκεντρικό, κίνημα έχει υπάρξει ποτέ, χωρίς διαχωρισμούς ,χωρίς χρωματισμούς χωρίς ταμπέλες!

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ,ΑΣ ΤΗΝ ΠΟΥΜΕ, ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ:

[Αγαπητοί φίλοι και φίλες. Συμπάσχοντες, Συνοδοιπόροι!

Επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι και συνεχίζονται απανταχού τα ίδια και τα ίδια, κατέβηκε μια ιδέα να δημιουργηθεί, έξω από πολιτικές σκοπιμότητες, ταυτότητες ,[η ταυτότητα του καθένα είναι ο τρόπος ζωής του], ταμπέλες, αυτοχρησμούς, δουλοπαροικίστηκες αντιλήψεις και διαθέσεις, αυθόρμητα, ένα κίνημα πτωχών, δηλαδή μη εχόντων πλέον την δυνατότητα επιβίωσης. Επειδή συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα, και αυτή μας ενδιαφέρει πρωτίστως, διότι σ αυτήν την χώρα ζούμε και σ αυτήν θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε, σκεφτήκαμε να δώσουμε τον τίτλο [Κίνημα-Φτωχών –Ελλάδας Κ.Φ.Ε-] Μπορεί να μας χωρίζουν πολλά, σε πολλούς τομείς, αλλά αυτό που μας ενώνει είναι ότι η αδικία κρύβεται σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη, σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας ,της δικής μας χώρας και αυτοί που την διαχειρίστηκαν και την διαχειρίζονται και προπαγανδίζουν πως θα ήθελαν να την διαχειριστούν καλύτερα από τους προηγούμενους, σκάβουν στην ουσία εδώ και χρόνια στον ίδιο λάκκο, τον λάκκο τον δικό μας!

Ευπρόσδεκτοι μόνο οι μη έχοντες, οι έχοντες φτάσει στο αμήν, στο μη παρέκει, οι ΠΤΩΧΟΙ , αλλά όχι πτωχοί τω πνεύματι! Οι εκ φύσεως πτωχοί τω πνεύματι, έχουν δικαίωμα συμπόρευσης !Αυτοί που είναι συνειδητοί βλάκες, εξελισσόμενοι, λαδοκομματικοπόντικες, βολεψάκηδες, παρτάκηδες ΔΕΝ δικαιούνται συμμετοχής σ αυτήν την προσπάθεια.

Η βασική ιδεολογική βάση αυτής της συμπόρευσης είναι ‘’Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ , ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ Ο ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ,ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟ.’’Δεν ξέρω αν όλα αυτά είναι ΟΥΤΟΠΙΑ, αλλά κάποτε πρέπει να κάνουμε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ όχι τέχνη του εφικτού, αλλά τέχνη του ανέφικτου, δηλαδή του Ο Ρ Α Μ Α Τ Ο Σ!!!

2-.Είστε απ τους ανθρώπους που έχετε πολιτικό λόγο. Φοβηθήκατε ότι αυτό θα μπορούσε να είχε επίπτωση και στην καριέρα σας;

Καθένας πρέπει να παίρνει την ευθύνη των απόψεών του! Δεν φοβάμαι τίποτα! Αυτός ο φόβος, που καλλιεργείται συστηματικά, από τους συστημικούς εκφοβιστές κρατάει τον κόσμο εγκλωβισμένο και αδρανή και σ αυτό το χάλι!

3.-Με την σημερινή πολιτική κατάσταση θα παίρνατε την απόφαση να κατεβείτε ενεργά και να πάρετε και θέση στην Βουλή;

Η πάλη μέσα από την μορφή ενός αστικού κοινοβουλίου είναι αποδεχτή από την συντριπτική πλειοψηφία του Λαού και επειδή σ αυτήν την πλειοψηφία ανήκουμε και απευθυνόμαστε και φυσικά ναι, αν μπορούμε να πάρουμε και θέση στην Βουλή! Αλλά δεν εύκολη υπόθεση. Πρώτον η φοβισμένη αξιοπρέπεια του κάθε απλού συμπολίτη μας, δεν του επιτρέπει να φανερώσει την ανάγκη για επιβίωση. Είναι δύσκολο να παραδεχτεί κάποιος την φτώχια του. Το ξέρετε στου Γκύζη που μένω, οι μισοί και παραπάνω τρέφονται καθημερινά από τα συσσίτια; Ποιος βγαίνει να το δηλώσει δημόσια; Δεν δημιουργούμε το κίνημα ωραίων να έχουμε μαζικές συμμετοχές! Δεύτερον η αυτοοργάνωση που πάμε να κάνουμε, έξω από τα γνωστά κομματικά πρότυπα- ο αρχηγός –οι ιθαγενείς- οι λοχαγοί τα μαντρόσκυλα , οι πελάτες κλπ ,είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Οταν δεν υπάρχει πουθενά στην κοινωνία, ειδικά στην εκπαίδευση που αποτελεί τον πυλώνα της εξέλιξης μιας χώρας, συμμετοχική διαδικασία, πώς να την πετύχουμε εμείς; Αν τα καταφέρουμε και παράλληλα βρούμε και μια νομική μορφή εκπροσώπησης, ΝΑΙ θα δώσουμε την μάχη! Να μπούμε και στην Βουλή!

3.-Ο κόσμος έχει βαρεθεί τις ίδιες υποσχέσεις, εσείς τι διαφορετικό θα κάνετε σαν Κίνημα;

Θα παλέψουμε το ξεπερασμένο, το αναξιόπιστο, το ψεύτικο. Θα παλέψουμε να δημιουργηθεί μια κοινωνία ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ, μια πολιτεία που θα σέβεται τους πολίτες της, γιατί πολιτεία θα είναι οι ίδιοι οι πολίτες και όχι κάποιοι επιτήδειοι φαντασμένοι πολιτικάντηδες που ξεχωρίζουν τους πολίτες, σε δικούς τους και μη δικούς τους. ΟΛΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ , ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ!!!

4.-Τι κάνετε αυτόν τον καιρό επαγγελματικά;

Ότι έκανα στην ζωή μου δεν ήταν επαγγελματικό. ‘Ηταν ερασιτεχνικό με την ουσιαστική ετυμολογία της λέξης, εραστής της τέχνης! Σαν επαγγελματίας τώρα βρίσκομαι σε διαθεσιμότητα λόγω των απόψεών μου ίσως;! Εξ άλλου το Κίνημα Φτωχών Ελλάδος {Κ. Φ. Ε] πρέπει να παλέψει, για να υπάρξει!!!

Οσοι πιστοί προσέλθετε, να γίνουμε άξιοι συμπορευτές!!!

Pavlos Kontogiannidis ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΥΜΕ!..ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΕΣ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ!

Με απλότητα

Παύλος Κοντογιαννίδης Αθήνα 19-12-2018

 

Παύλος Κοντογιαννίδης - Η Μαντινάδα του Προμηθέα Δεσμώτη