ΠΡΟΣ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ (αν κατέβαινα ως υποψήφιος) ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΥΛΟΥ..ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗ ,ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

4-removebg-preview(1)
default post

Αγαπητοί μου, σας οφείλω , μια εξήγηση, όλους εσάς που θα θέλατε να με ψηφίσετε και δεν με βλέπετε σε κανένα ψηφοδέλτιο. Στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, τα έντονα πολιτικοποιημένα, με φοβερές και δημιουργικές αντιπαραθέσεις, θυμάμαι τα σοφά λόγια ενός δασκάλου στην Δραματική σχολή που σπουδάζαμε, εκεί στην όμορφη Θεσσαλονίκη… ..ο δημιουργικός καλλιτέχνης οφείλει να κινείται ως ηλιαχτίδα στις χαραμάδες που αφήνουν τα κόμματα!
Τι εννοούσε ο σοφός δάσκαλος; Πως μέσα σε κομματικούς μηχανισμούς και όργανα, είτε κομμάτων μικροαστικών ή αστικών, προσωποκεντρικού – αρχηγικού χαρακτήρα, είτε κομμάτων αριστεράς προέλευσης, τα λεγόμενα τύπου Β, δηλαδή δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, ο καλλιτέχνης μπορεί να μπλοκάρει την δημιουργικότητά του. Ακολουθώντας την σοφή του ρήση, πορεύτηκα ως τα τώρα στο χώρο της τέχνης μου, αλλά παράλληλα πορεύτηκα και στο χώρο της πολιτικής ,πολιτεύτηκα με αρκετή επιτυχία και νομίζω ηθικά και έντιμα χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς ταμπέλες, μόνο με τη στάση ζωής! Διότι πρόσφατα άκουσα, επίσης κάτι σοφό’’..

δεν με ενδιαφέρει ο τίτλος σου, η ταμπέλα σου, δεν με ενδιαφέρουν ακόμα και οι σκέψεις σου, αλλά με ενδιαφέρει ο τρόπος ζωής σου!…’’ Ως παραγωγική, δημιουργική κοινωνική μονάδα του ελεύθερου-ανένταχτου χώρου, με την έννοια του μη στενά ενταγμένου, η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και κατά συνέπεια η ένταξή σου στα ψηφοδέλτια, περνά από την κρίση των κομματικών οργάνων και φαίνεται ότι τα αρμόδια όργανα, σ αυτήν την φάση, σ αυτές τις εκλογές έκριναν να μην πάρω μέρος, ή καθυστέρησαν πολύ να …βγάλουν απόφαση! Βρισκόμαστε πάντως σε ετοιμότητα, για μελλοντικά ανταμώματα, αν κριθούμε ότι είμαστε χρήσιμοι!!!
Καλές επιλογές να έχετε φίλοι μου!!!

 

Παύλος Κοντογιαννίδης - Η Μαντινάδα του Προμηθέα Δεσμώτη