Ο Παύλος Κοντογιαννίδης σε νέο ρόλο (Ανδρέας Δούκας) στην ταινία «Επανάσταση»

4-removebg-preview(1)

Η ταινία “Επανάσταση“, σε σκηνοθεσία Ιωάννη Παρασκευόπουλου, σενάριο Παναγιώτη Ιωσηφέλη, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Κέντρο,Studio Icona, Σχολή Κινηματογράφου και την Σχολή Σταυράκου.

Ο Ανδρέας Δούκας (Παύλος Κοντογιαννίδης), διάσημος συγγραφέας εμπνέεται από το οικείο του περιβάλλον γράφοντας το καλύτερό του βιβλίο. Χρησιμοποιώντας κομμάτια της πραγματικής ζωής, της κόρης του Ελένης (Ανδρομάχη Μαρκοπούλου), του γαμπρού του Μιχάλη (Γιάννη Μποσταντζόγλου) και της εγγονής του Νικολέτας (Αφροδίτη Ρώτα). Κομβικά πρόσωπα στην πλοκή της ταινίας αλλά και της ίδιας της ταινίας, η Εύα (Μαρίτα Ρίτζι) και η Σοφία (Βίκυ Μαστρογιάννη ).

Η ταινία πραγματεύεται το πώς διαχειρίζεται ο καθένας μας ένα αναπάντεχο γεγονός που αλλάζει δραστικά την καθημερινότητά του “κουβαλώντας” τα προσωπικά του προβλήματα στην Αθήνα του σήμερα.

Συμμετέχουν επίσης: Σταυρούλα Ζάμπρα, Αγγελος Χονδρογιάννης, Δημήτρης Φαληρέας Σοφία Φαν, Μυρσίνη Μορέλλι, Νίκος Παπούλιας , Βίλλυ Σκούρα, Μαρία Μητροπούλου, Γιώργος Φολόκης, Εύη Τσιολίκα.

Δ.Φ. Αλέξανδρος Γεωργακόπουλος
Βοηθός Οπερατέρ Ανδριανός Λάζαρης
Ηχολήπτης Γιώργος Καρτάλος
Βοηθός Παραγωγής Τζίνα Μόστρου
Μοντέζ Πηνελόπη Αναστασιάδου
Μακιγιάζ Δήμητρα Κούρτη
Μουσική επένδυση Γιώργος Καρτάλος
Προσαρμογή σεναρίου Ι. Παρασκευόπουλος/Σοφία Φαν Λι Σιν
Ρούχα Σάννυ Αλμπέρτη
Σκηνογράφος Δάφνη Αλμπέρτη Λαρτζακ

Υπολείπονται κάποιες μέρες γυρισμάτων ώστε να προλάβουμε το φεστιβάλ Βερολίνου (show reel ) και ολοκληρωμένη η ταινία για το φετινό φεστιβάλ Κανών τον Μάιο.

 

Παύλος Κοντογιαννίδης - Η Μαντινάδα του Προμηθέα Δεσμώτη